דיסוציאציה ונוירופסיכולוגיה קוגניטיבית בשירות ההוראה

בכל תחום דעת חדש שלומדים, צריך להכיר עולם מושגים חדש. יש אנשים שנהנים מזה ויש אנשים שנרתעים מזה. אני אישית תמיד אהבתי את זה, או לפחות קיבלתי שזה חלק מהעניין. בכל מקרה, רציתי לכתוב על תחום המחקר שלי. המחקר שלי שייך לדיסציפלינת (תחום) הנוירופסיכולוגיה הקוגניטיבית. נוירופסיכולוגיה קוגניטבית היא תחום שנושק לפסיכולוגיה הקוגניטיבית. הפסיכולוגיה הקוגניטיבית עוסקת …

פילים שילדים מרטיבים: לקות תחבירית אצל ילדים

לקות תחבירית היא לקות שפתית שלא מדברים עליה מספיק, וחבל. לקות תחבירית מאובחנת רק לעיתים רחוקות, אף שהיא יחסית נפוצה. הרבה מהילדים שיצא לי לפגוש הגיעו על רקע של קשיים אחרים. לרובם המוחלט הייתה גם לקות תחבירית אף שלא אובחנו כך קודם. משפטים מורכבים תחבירית כדי להבין משפטים, אנו צריכים להבין את התחביר שלהם. לאותן …

להיות עטלף עם לקות למידה

על לקויות למידה ועטלפים תומאס נייג’ל כתב מאמר חשוב בפילוסופיה של התודעה שנקרא “איך זה להיות עטלף?“. במאמר הזה נייג’ל מדבר על התודעה האנושית. אנחנו בתור אנשים מסוגלים לדמיין איך זה להיות בעלי קרום בין פרקי הזרועות, ולהיות מסוגלים לעופף, או אפילו להיות תלויים באוויר עם הראש למטה, אבל אנחנו לא יכולים לחוות חוויות כאלה כמו שעטלף חווה …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...