הרעיון לפוסט הזה התחיל כשחבר שאל אותי על הקשר בין קשיים בתפיסה מרחבית וקריאה. ניסיתי לחשוב מה אני יודע על קשיים בתפיסה מרחבית. הדבר הראשון שעלה לי לראש זה שעד כמה שאני יודע, קשיים בתפיסה מרחבית אינם מוגדרים כלקות למידה. אילו לקויות כן מוגדרות כלקויות למידה ומי הגדיר אותן ככאלה? אבחון אנשים כלוקים בהפרעות או …
Monthly Archives: אוקטובר 2016
קריאה אצל קוראים תקינים – המירוץ למילה
לאנשים מבוגרים ללא לקות קריאה, תהליך הקריאה נראה אוטומטי ופשוט, משהו שקורה מעצמו. האמת היא שמדובר בתהליך מורכב ביותר. אנחנו יכולים להבין את מורכבותו אם מסתכלים על קשיים שונים בקריאה אצל אנשים עם דיסלקסיות שונות. מתוך הסתכלות על סוגי הטעויות השונות התפתח מודל הקריאה הדו-מסלולי. מסלול אחד הוא מסלול של המרה, בו הקורא מתרגם כל אות לצליל …
הוראה מתקנת או מותאמת?
אז איך קוראים למה שאתה עושה, הוראה מתקנת או הוראה מותאמת? אפשר לקרוא לזה הוראה מתקנת, אפשר לקרוא לזה הוראה מותאמת. יש כאלה שקוראים לזה הוראה מאבחנת, או מאבחנת-טיפולית. בעיני, אין הבדל מהותי בין השמות השונים. מאחורי כל מונח כזה עומד יחס שונה או תפיסת עולם שונה של מי שטבע את המונח. יש אנשים שלא …
האם משחקים לאימון מוחי יעילים?
בשיטוטיי ברשת נתקלתי בכתבה שפורסמה השבוע, העוסקת ביעילותם של משחקי אימון מוחי \ קוגניטיבי למיניהם. הכתבה מדברת על כך שהיעילות של אימונים אלה מוטלת בספק. הרעיון בבסיס תעשיית משחקי האימון המוחי הוא שניתן לשפר מיומנויות קשב, זיכרון ומהירות עיבוד על ידי אימון במשחקי מחשב פשוטים, ושמתרחשת העברה, בין האימון במשחקים אלה לבין שלל יכולות בחיי היומיום. לדוגמא: אימון …
להמשיך לקרוא האם משחקים לאימון מוחי יעילים?